Blauw - Groen verpakken

Biopack is de meest vernieuwende aanbieder van verpakkingen. We zijn specialist in blauw-groen verpakken. Een term die het best omschrijft wat ons zo uniek maakt: economisch verantwoord streven naar ecologisch verpakken. Wij vinden namelijk dat wij als aanbieder van verpakkingsmaterialen een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. En die gaan wij niet uit de weg.

Biopack droomt luidop van een verpakkingsaanbod dat volledig eco-friendly is. De voorbije jaren wisten we ons hiermee al duidelijk te onderscheiden. Steeds meer producten uit ons assortiment mogen wij duurzaam noemen. Wij engageren ons om ons aanbod stelselmatig te ‘vergroenen’ wanneer dit economisch en kwalitatief haalbaar is.


Wat is voor ons een eco-friendly verpakking?

Een 100% ecologische verpakking is voor ons ofwel composteerbaar, gerecycleerd of herbruikbaar. Klik hier voor meer info over wat wij als groene, eco-friendly verpakkingen beschouwen. Wist je dat nu al drie vierde van onze omzet uit ecologische verpakkingen bestaat? 


Ecologische verpakkingen herken je aan het nootje

In ons logo zie je een eekhoorn die een nootje vasthoudt. Het nootje staat symbool voor natuur en ecologie. Op de webshop markeren wij daarom onze ecologische verpakkingen met een groen nootje. Zo weet je meteen dat het artikel eco-friendly is. En kan je bij elk artikel op de productdetailpagina zien waarom. 

Ook vind je er informatie over groene verpakkingen en de gebruikte materialen .

Onze webshop vertaalt onze visie van blauw-groen verpakken: we staan garant voor een heldere en eerlijke communicatie. We beseffen dat het gebruik van uitsluitend “groene” verpakkingen in bepaalde gevallen nog niet mogelijk is. Omdat er geen technisch gelijkaardig groen alternatief bestaat. Of omdat het economisch (nog) niet realiseerbaar is. Daarom bieden we ook conventionele verpakkingen aan. Maar als er een haalbaar en betaalbaar alternatief bestaat, kan je dat bij Biopack vinden. Zo streven wij op een blauw-groene manier naar ecologische verpakkingen!


Smart in packaging

Onze baseline is “smart in packaging”. Slim verpakken dus. Want bij Biopack zijn we op de hoogte van de veranderende wetgevingen. We weten welke materialen geschikt zijn en hoe de verwerking achteraf het best gebeurt. We willen dan ook meer zijn dan alleen je leverancier van verpakkingen. Samen met jou gaan we graag op zoek naar de beste blauw-groene verpakking voor je producten.

Onze verpakkingscoaches optimaliseren en vergroenen het gamma verpakkingen van onze klanten. Ze helpen je graag verder in ons inspiratiecentrum  in Gistel. Of ze komen ter plaatse in jouw bedrijf.

Biopack richt zich tot elke ondernemer die op een economisch verantwoorde manier wil bijdragen tot een duurzame economie.

 

Biopack is lid van: