Tips en inspiratie
Alles over verpakken

Foodtruck of eerder food fiesta?

Foodtruck Fiësta! Het nieuwe zomerseizoen is aangebroken, laat die evenementen, communies, trouwfeesten & feesten maar komen! Maar heb je ook al nagedacht over je verpakkingen? Geen nood, wij hebben voor jullie 4 leuke looks geselecteerd.

Een boodschap die blijft plakken 

Laat je boodschap plakken met onze bedrukte tape! Onze tape maakt het perfecte canvas voor jouw logo en/of slogan. Het is niet zomaar een plakband, het is een marketing instrument en een visitekaartje. Ons groot assortiment aan tape is niet alleen van de hoogste kwaliteit maar ook eco-friendly en duurzaam tergelijkertijd.

Wist je dat ...

… op onze webshop alle Fost Plus toeslagen reeds inbegrepen zijn in de prijzen? Zo weet je meteen duidelijk de correcte prijzen!

Wegwijs tussen onze sealapparaten

Onze topsealmachines bieden een efficiënte en professionele totaaloplossing voor een perfecte afsluiting en smakelijke presentatie van al jouw maaltijden. Deze tafelmodel sealapparaten worden vaak gebruikt in supermarkten, slagerijen en delicatessenwinkels die kant-en-klare maaltijden, verse en bereide vleeswaren, vis en groenten klaarmaken.

Maak je klaar voor het eindejaar

Laat die overbodig grote kartonnen dozen achterwege die je moet opvullen met allerlei vulmateriaal om een veilige verzending te waarborgen. Kies in plaats daarvan voor op maat gemaakte dozen: duurzaam, kostenbesparend en een boost voor je imago!

Krijg je evenveel stress door het eindejaar als een kalkoen met Kerstmis?

Het klaarmaken van een pakje voor verzending is vergelijkbaar met het recept voor het klaarmaken van een gevulde kalkoen: kiezen, opvullen, sluiten en afwerken. Wij geven je alvast het recept voor een zorgeloos eindejaar.

Soep is altijd een goed idee

Tijdens de kille herfstdagen of de koude winter kunnen we een opwarmertje gebruiken. Geen gerecht is zo veelzijdig als soep. Als voortreffelijk voorgerechtje, lekkere lunch of gewoon tussendoor als smakelijke snack.

Soepen bestaan in tientallen verschillende geuren en kleuren die het best tot hun recht komen in onze tijdloze witte bekers of een kraft beker. Je kan de bekers perfect zelf voorzien van een sticker met jouw merk of logo.

Meteen de juiste weg met onze zakken

Laat je niet in ’t zak zetten maar kies voor een perfecte combinatie van kwaliteit, stijl en comfort.
Onze trendy en handige take-away zakken zijn voorzien van een brede bodem en zijn daarom ideaal voor het veilig vervoeren van meeneemmaaltijden en alles wat daarbij komt kijken.

Ecologisch opvulmateriaal

Met opvulmateriaal vul je alle lege ruimten in jouw verpakkingen en dozen. Zo blijven jouw goederen tijdens transport en verzending altijd mooi op hun plaats. Dit voorkomt beschadiging en beschermt tegen schokken. Met ons ecologisch opvulmateriaal ga je bovendien voor een veilige én groene oplossing.

Stel je perfecte brunchbox samen!

Laat die overbodig grote kartonnen dozen achterwege die je moet opvullen met allerlei vulmateriaal om een veilige verzending te waarborgen. Kies in plaats daarvan voor op maat gemaakte dozen: duurzaam, kostenbesparend en een boost voor je imago!

Een doos op maat versterkt je imago

Laat die overbodig grote kartonnen dozen achterwege die je moet opvullen met allerlei vulmateriaal om een veilige verzending te waarborgen. Kies in plaats daarvan voor op maat gemaakte dozen: duurzaam, kostenbesparend en een boost voor je imago!

Nieuwe richtlijnen sinds 01/2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten bedrijven verplicht overschakelen op transparante zakken voor restafval. Zo kunnen de inzamelaars makkelijk en snel controleren op sorteerfouten. 

Duurzaamheid troef

Wij engageren ons om de verpakkingswereld nog duurzamer en milieubewuster te maken. En we houden ons aan deze belofte! Er wordt steeds meer ingezet op het gebruik van gerecycleerde materialen in verpakkingen. Hierdoor dragen we ons steentje bij aan de circulaire economie en de vermindering van de CO2-uitstoot.

(Eco)logisch, toch?

R-PET, een remake die minstens even goed is als het origineel

Stap in onze groene wereld en ontdek onze verbazingwekkende R-PET verpakkingen! Gemaakt van gerecycled PET-materiaal, behouden ze de kwaliteiten die je kent en waar je van houdt bij PET. Denk aan helderheid, stevigheid en diepvriesbestendigheid. Maar daar stopt het niet!

Onze R-PET verpakkingen zijn ook waterbestendig en bestand tegen oliën, vetten en alcoholen. En raad eens? Ze zijn 100% recyclebaar!  In plaats van plastic volledig uit te bannen, biedt R-PET ons de mogelijkheid om een reeds bestaand materiaal keer op keer te hergebruiken.

De meest eco-friendly rietjes ter wereld!

Ontdek de schoonheid van onze nieuwe bamboo Rietjes: stijlvol, milieuvriendelijk en trendy. Deze biologisch afbreekbare en composteerbare alternatieven voor plastic rietjes zijn perfect voor een groenere levensstijl.

Geniet van je favoriete drankjes op een verantwoorde manier met deze stevige en herbruikbare rietjes. Maak een statement en maak kennis met de elegante en ecologische wereld van de bamboo rietjes - een kleine stap met een grote impact. 

Gekoeld verzenden

De warme lente- en hete zomerdagen komen er weer aan en dit laat ons niet koud! Er zijn ook steeds meer hittegolven en temperaturen swingen tijdens transport snel de pan uit. Bereid je dus optimaal voor, je vlees hoeft namelijk nog niet gebakken te zijn vóór het op de barbecue terechtkomt.

Blijf niet met gebakken peren zitten en zorg voor een koele verzending in plaats van een verkoolde verzending.

Scoren met dé perfecte geschenkmand

Onze gepersonaliseerde geschenkdozen zijn een uniek cadeau voor elke levensgenieter! Met ons ruim assortiment vind je snel de geschikte geschenkverpakking.

Een lekkere biermand smaakt altijd en is ook hét ideale geschenk. De Belgische biercultuur heeft dan ook een aanbod waarin je met gemak kan verdrinken. Kies je voor fris en fruitig of zwaar en bitter? Blond of bruin? Een stevige sixpack of liever een verfijnd model? Geen keuzestress, wij hebben voor elk type een passende geschenkdoos!

Hoe maak je je viswinkel groener? Eco-friendly verpakkingen! 

Een viswinkel heeft veel verpakking nodig. Hoe kan je de impact op het milieu hiervan verminderen?
Kies voor eco-friendly verpakking! In dit artikel helpen we je om jouw verpakking te vervangen
door geschikte en milieuvriendelijke alternatieven.

Gebruiken jullie nog EPS kisten en Gelpacks om bestellingen gekoeld mee te geven? Deze kunnen voor veel afval zorgen. Probeer gebruik te maken van herbruikbare koeltassen en koelelementen. Dit kan je doen door ze mee te geven aan vaste klanten, waarborg te vragen of ze te verkopen. Je kan de koeltassen ook bedrukken met je logo om zichtbaarheid in het straatbeeld te creëren!

Hoe maak je jouw restaurant eco-friendly?

De horecasector heeft een grote ecologische voetafdruk. Van broeikasgassen die vrijkomen bij veeteelt en het water dat wordt verbruikt in de voedselvoorzieningsketen tot het afval en de mogelijke verspilling. Welke impact heeft jouw restaurant op het milieu? Hoe je jouw restaurant eco-friendly kan maken, lees je in dit onderstaand artikel. 

Hoe lever ik een drukklaar bestand aan? 

Je kent het wel. Je hebt een prachtig logo ontworpen dat je heel graag wil laten drukken op al jouw verpakkingen. Een betere marketing bestaat immers niet! Maar dan wordt er plots gevraagd om een gevectoriseerd bestand aan te leveren. Je valt compleet uit de lucht (het klinkt warempel als een of andere enge ziekte) en je stuurt dan maar alle bestanden door die je hebt in de hoop dat er een vectorbestand tussen zit. Gevectoriseerd hoeft geen synoniem te zijn voor getraumatiseerd! Wij vatten het even duidelijk voor je samen.

Op zoek naar iets specifieks?
Wij bieden producten op maat aan

Duurzaam verzenden doe je zo!

Duurzamer verzenden is niet perse moeilijker en hoeft niet duurder te zijn. Het is vaak gewoon even schakelen. Wil je als e-commerce bedrijf graag duurzaam verzenden? Dan zetten wij de mogelijkheden even voor je op een rijtje.

Verzendingen kunnen een grote ecologische voetafdruk hebben. Vooral de transport en het verpakkingsmateriaal spelen hier een grote rol. Wil je duurzamer verzenden? Probeer dan de CO₂ uitstoot en het verpakkingsmateriaal te beperken!

Karen is reeds meer dan 5 jaar verpakkingscoach bij Biopack en kent het uitgebreide assortiment als geen ander. Ben je op zoek naar een creatieve en originele verpakking waarmee jij niet alleen je producten, maar ook je klanten kan inpakken? Karen helpt je graag met een grote glimlach op weg. De specialisaties van Karen zijn herbruikbare zakken, geschenkverpakkingen en personalisaties.