Tips en inspiratie
Alles over verpakken

Hoe maak je je viswinkel groener? Eco-friendly verpakkingen! 

Een viswinkel heeft veel verpakking nodig. Hoe kan je de impact op het milieu hiervan verminderen?
Kies voor eco-friendly verpakking! In dit artikel helpen we je om jouw verpakking te vervangen
door geschikte en milieuvriendelijke alternatieven.

Gebruiken jullie nog EPS kisten en Gelpacks om bestellingen gekoeld mee te geven? Deze kunnen voor veel afval zorgen. Probeer gebruik te maken van herbruikbare koeltassen en koelelementen. Dit kan je doen door ze mee te geven aan vaste klanten, waarborg te vragen of ze te verkopen. Je kan de koeltassen ook bedrukken met je logo om zichtbaarheid in het straatbeeld te creëren!

Hoe maak je jouw restaurant eco-friendly?

De horecasector heeft een grote ecologische voetafdruk. Van broeikasgassen die vrijkomen bij veeteelt en het water dat wordt verbruikt in de voedselvoorzieningsketen tot het afval en de mogelijke verspilling. Welke impact heeft jouw restaurant op het milieu? Hoe je jouw restaurant eco-friendly kan maken, lees je in dit onderstaand artikel. 

Hoe lever ik een drukklaar bestand aan? 

Je kent het wel. Je hebt een prachtig logo ontworpen dat je heel graag wil laten drukken op al jouw verpakkingen. Een betere marketing bestaat immers niet! Maar dan wordt er plots gevraagd om een gevectoriseerd bestand aan te leveren. Je valt compleet uit de lucht (het klinkt warempel als een of andere enge ziekte) en je stuurt dan maar alle bestanden door die je hebt in de hoop dat er een vectorbestand tussen zit. Gevectoriseerd hoeft geen synoniem te zijn voor getraumatiseerd! Wij vatten het even duidelijk voor je samen.

Op zoek naar iets specifieks?
Wij bieden producten op maat aan

Duurzaam verzenden doe je zo!

Duurzamer verzenden is niet perse moeilijker en hoeft niet duurder te zijn. Het is vaak gewoon even schakelen. Wil je als e-commerce bedrijf graag duurzaam verzenden? Dan zetten wij de mogelijkheden even voor je op een rijtje.

Verzendingen kunnen een grote ecologische voetafdruk hebben. Vooral de transport en het verpakkingsmateriaal spelen hier een grote rol. Wil je duurzamer verzenden? Probeer dan de CO₂ uitstoot en het verpakkingsmateriaal te beperken!

Karen is reeds meer dan 5 jaar verpakkingscoach bij Biopack en kent het uitgebreide assortiment als geen ander. Ben je op zoek naar een creatieve en originele verpakking waarmee jij niet alleen je producten, maar ook je klanten kan inpakken? Karen helpt je graag met een grote glimlach op weg. De specialisaties van Karen zijn herbruikbare zakken, geschenkverpakkingen en personalisaties.