Wat zijn eco-friendly verpakkingen?
Je herkent ze aan het nootje

Biopack engageert zich om de verpakkingswereld nog duurzamer en milieubewuster te maken. We hebben het volste vertrouwen in onze eigen kennis en kwaliteiten en in die van onze partners om te blijven innoveren met producten die eco-friendly én betaalbaar zijn.
Onze focus ligt op milieuvriendelijke, ecologische verpakkingen. Onze eco-friendly artikelen herken je het aan het groene nootje op onze webshop. Wij bieden daarmee verantwoorde, duurzame alternatieven voor milieu-onvriendelijke verpakkingen en disposables.

Wanneer is een verpakking voor ons groen en wordt het product dus als een eco-friendly Biopack product beschouwd? 

Een eco-friendly product moet zeker voldoen aan één van volgende criteria:

Een eco-friendly artikel voldoet daarnaast ook aan meerdere van volgende criteria:

We geven je graag even uitleg in een notendop:

Recycleerbaar

Dit artikel is recycleerbaar, sorteer het artikel in de juiste afvalemmer zodat ik een tweede leven krijg.

Sorteertwijfels over een verpakking?
Ga naar de website betersorteren.be, een initiatief van Fost Plus.
Daar kan je zien hoe je een verpakking correct kan sorteren.

Composteerbaar

Heel kort samengevat betekent composteerbaar dat het materiaal kan worden afgebroken tot goede compost in minder dan 12 weken in een industriële composteringsinstallatie. Een verpakking is composteerbaar als ze voldoet aan de Europese composteringsnorm EN-13432.

Made in Europe

Dit artikel is gemaakt in Europa. Biopack engageert zich om zoveel mogelijk met Europese partners te werken waar mogelijk, zo kunnen we de afstand voor transport zo klein mogelijk houden.

FSC

Veel van ons karton, papier & cellulose is afkomstig uit FSC® bossen. Dit certificaat garandeert dus dat de bossen duurzaam worden beheerd.  FSC® zorgt ervoor dat producten afkomstig zijn van een goed beheerd bos dat ecologische, sociale en economische voordelen biedt.

PEFC

Het label garandeert dat het papier uit een duurzaam beheerd bos afkomstig is. De vezels die gebruikt worden voor de productie van het papier, zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen of gerecyclede vezels.

Gemaakt uit gerecycleerd materiaal

Dit artikel is (deels) gemaakt uit gerecycleerd materiaal. rPET is gerecycleerd PET-materiaal, bijvoorbeeld afkomstig van door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Het gebruik van rPET zorgt voor een sterk verminderde CO2-voetafdruk ("carbon footprint") én reductie van afval dat op de stortplaats belandt. 

Reuse

Biopack biedt ook herbruikbare verpakkingen en producten aan, zoals bijvoorbeeld bekers en draagtassen. Met onze reusables willen we het overbodige verbruik van wegwerpverpakkingen beperken. Een duurzame optie waarbij je kiest voor zero waste!

Gemaakt uit hernieuwbare materialen

Onze composteerbare verpakkingen zijn gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Denk aan snelgroeiende planten zoals maïs, suikerriet, bamboe en palmbladeren. Meer info over alle materialen kan je vinden in de materialenwijzer.

Klimaatneutraal

De producten van Naturesse zijn naast 100% natuurlijk, 100% plasticvrij, 100% biologisch afbreekbaar nu ook 100% klimaatneutraal. Dit wordt gerealiseerd door enkel natuurlijke en snel hernieuwbare grondstoffen te gebruiken én alle relevante uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 te compenseren.

Een eco-friendly artikel ... 

herken je dus aan de groene iconen of aan het nootje!

 

Geen antwoord gevonden?
Wij helpen graag

Biopack is een 100% Belgisch bedrijf dat in de jaren tachtig is gestart als het familiebedrijf Hoornaert Landbouwproducten. Door één product stapten we in 1993 de wereld van bio verpakkingen in. Ons eerste verpakkingsmateriaal was een papieren zakje, gevuld met stro. Dit werd als buffermateriaal gebruikt in sectoren zoals de elektronica- en farmaceuticasector. Biopack profileerde zich toen al (rond 1993) als de pionier in ecologische, groene verpakkingen en als dé aanbieder van 100% natuurlijke materialen.

Benieuwd naar de materialen
Ontdek het hier

Tips en inspiratie

Bezoek onze pagina "Tips & Inspiratie" waar we waardevolle informatie delen over verschillende duurzame onderwerpen. Of je nu op zoek bent naar manieren om je groene imago te versterken, of meer wilt weten over klimaatneutrale verpakkingen of duurzaam verzenden, wij hebben de tips die je nodig hebt!

Als bedrijf of organisatie is het belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een groen imago kan niet alleen helpen om klanten aan te trekken die waarde hechten aan duurzaamheid, maar kan ook bijdragen aan een betere wereld. Op onze pagina vind je inspiratie om je groene imago te versterken en je bedrijf duurzamer te maken.