R-PET, een remake die minstens even goed is als het origineel
Een prijsbewuste keuze!

Een transparante waarheid

R-PET is gerecycleerd PET-materiaal, bijvoorbeeld afkomstig van door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Het behoudt dezelfde kenmerken als PET.

  • helder en stevig
  • geschikt voor gebruik in diepvries
  • enkel voor koude bereidingen
  • waterbestendig en bestand tegen oliën, vetten en alcoholen

En last, but not least, 100% recycleerbaar!

Made to be remade

R-PET verpakkingen mogen na gebruik in de PMD-zak en worden dan opnieuw verwerkt tot een stevig verpakkingsmateriaal van hoge kwaliteit. 

In plaats van plastic volledig uit te bannen, biedt R-PET dus de mogelijkheid om een reeds bestaand materiaal (meerdere keren) te hergebruiken. Het gebruik van R-PET zorgt dus voor een sterk verlaagde CO2-voetafdruk en verminderde hoeveelheid plastic dat op de stortplaats belandt en onze oceanen en natuur bevuilt.


Dessertpotjes in R-PET 

Presenteer de heerlijkste en kleurrijkste desserts of fruitsalades in onze verfijnde transparante dessertpotjes. Deze dessertbekers hebben een mooie afgeronde vorm.
Extra voordeel: er is één deksel dat op alle drie de dessert cups past. Ze zijn stapelbaar waardoor ze dus optimaal de ruimte in je koelkast benutten. Ideaal voor alle koude bereidingen.

Olipack bowls

Deze ronde potjes met scharnierdeksel zijn zeer handig in het gebruik. Ze zijn niet alleen makkelijk te vullen en te sluiten, maar ook stapelbaar en dus ruimtebesparend.

De helderheid van R-PET, gecombineerd met het gebruiksgemak van het lekdichte en afscheurbare deksel garanderen een sublieme productpresentatie.

Beschikbaar in 3 formaten: van sauspotje tot mooie saladecup.

BERPE - Hoge shakers

Een gezonde snack of een zoete zonde hebben alvast één ding gemeen: ze komen het best tot hun recht in onze transparante shakers. Deze transparante bekers bieden bovendien een smakelijke presentatie aan uw fruitsalades, desserten, yoghurt met muesli.

Deze bekers zijn al vanaf 5000 stuks te bedrukken met jouw logo.

All time favourite - RPETD

Deze bestseller reeks is de all time favourite van onze klanten. Ze zijn mooi stapelbaar en er is één deksel dat op alle cups past. Bestaat in 5 handige formaten, van dessert cup tot hoge saladebeker.

Deze potjes uit rPET zijn geschikt voor het verpakken van allerhande koude gerechten zoals salades, yoghurt, fruit e.d. Deze deli containers zijn volledig transparant, waardoor jouw verse producten volledig tot hun recht komen.
Deze bekers zijn al vanaf 5000 stuks te bedrukken met jouw logo. 

Ontmoet Els, onze expert
in horecaverpakkingen

Koop hier een selectie van onze R-PET producten


Veelgestelde vragen over R-PET
Vraag & antwoord

rPET, ook wel bekend als gerecycled polyethyleentereftalaat (PET), is een materiaal dat vervaardigd wordt uit gerecyclede PET-plastic. Door gebruik te maken van eerder gebruikt PET-plastic, draagt rPET bij aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het gebruik van gerecycled polyethyleentereftalaat (PET) in plaats van nieuw plastic vermindert de belasting op het milieu en helpt bij het verminderen van de afvalberg. Kies voor rPET en maak een positieve impact op het milieu.

Wat is rPET? rPET staat voor gerecycled PET-plastic, ook wel bekend als polyethyleentereftalaat. Het is een populair alternatief voor nieuw PET, dat soms ook virgin PET wordt genoemd. PET is een van de meest gebruikte kunststoffen in verpakkingsmaterialen. Bijvoorbeeld, veel waterflessen zijn gemaakt van PET. Door te kiezen voor rPET, draag je bij aan duurzaamheid en het verminderen van afval. Ontdek de voordelen van gerecycled PET-plastic en maak een positieve impact op het milieu.

Je ziet het overal: de opmars van rPET-artikelen. Misschien vraag je je af: rPET, dat is toch een vorm van plastic? Inderdaad! Maar verrassend genoeg valt dit materiaal onder de categorie van duurzame elementen. rPET is namelijk gemaakt van gerecycled plastic, waardoor het bijdraagt aan een duurzame levensstijl. Ontdek de populariteit van rPET-artikelen en maak een bewuste keuze voor duurzame takeaway verpakkingen.

RPET wordt verkregen door het smelten van bestaande kunststoffen en het opnieuw spinnen tot nieuwe polyestervezels. Dit duurzame proces draagt bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie. Ontdek de vele voordelen van rPET als een milieuvriendelijk alternatief.

Niet zeker van de kwaliteit? Speel op zeker en vraag een sample pakket aan.

Bedruk R-PET producten voor meer merkwaardigheidWat theorie over rpet …

Bij de R-PET-productie wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten basisproducten: postindustriële PET en postconsumer PET. 
Postindustrieel PET is PET dat overblijft na de productie van PET-producten, dus restmateriaal van uitgestanste vorm. Postconsumer PET is afkomstig van door de consument (eindgebruiker) gebruikt en ingezameld plastic. Hieronder vallen bijvoorbeeld (fris)drankflessen en verpakkingen.

Door de verschillende soorten vervuiling, zoals bijvoorbeeld drukinkt, banderollen en andere overblijfselen die hiermee gepaard gaan, kan postconsumer PET meestal alleen gebruikt worden voor de laag van een verpakking of fles die niet in direct contact staat met voedsel. Dit is dan ook de reden waarom voedselverpakkingen meestal maar gedeeltelijk gemaakt zijn van postconsumer PET.

R-PET bestaat dus uit meerdere lagen, A-B-A, waarin A bestaat uit nieuw (7,5%) PET-materiaal, B uit productieafval (35%) en A uit gerecycleerd – postconsumer – PET materiaal (50%). Door het gebruik van gecertificeerd R-PET in de middelste laag kan een voedselveilige verpakking gegarandeerd worden en tegelijk ook tot 85% gerecycleerd materiaal worden gebruikt.

Omdat PET zo goed recycleerbaar is, behoudt R-PET dezelfde eigenschappen. R-PET onderdoet niet aan de helderheid van nieuw PET-materiaal, en kan gewoon weer opnieuw worden gerecycleerd.