Onze geschiedenis
Pionier in bio verpakkingen

Biopack is een 100% Belgisch bedrijf dat in de jaren tachtig is gestart als het familiebedrijf Hoornaert Landbouwproducten. "Landbouwproducten...?!?" hoor ik je denken. Ja, toen verkochten we mooie balen hooi en stro. Zeer natuurlijke producten, maar wat was de link met verpakkingen?

Door één product stapten we in 1992 de wereld van bio verpakkingen in. Ons eerste verpakkingsmateriaal was een papieren zakje, gevuld met stro. Dit werd als buffermateriaal gebruikt in sectoren zoals de elektronica- en farmaceuticasector. Biopack profileerde zich toen al (rond 1993) als de pionier in ecologische, groene verpakkingen en als dé aanbieder van 100% natuurlijke materialen.

De afzetvolumes waren nog beperkt en de functionaliteit van de bio verpakkingen van toen was niet te vergelijken met de producten van nu. Het gamma groeide daarom organisch met zowel groene als ook conventionele verpakkingen. Toen we in 2002 een webshop lanceerden kozen we voor de neutralere naam ePacking, die het brede bio én conventionele gamma omvatte. Maar milieuvriendelijke verpakkingen bleven altijd ons stokpaardje.

Waarom zit er in ons logo een eekhoorn?

De eigenschappen van een eekhoorn sluiten perfect aan bij wie we zijn:

- Eekhoorntjes hebben een hoge aaibaarheidsfactor: wij zijn een sympathiek familiebedrijf, geen mastodont waar je als klant een nummer bent.
- Een eekhoorntje is misschien klein maar kan wél tot 3m hoog springen, ook wij verzetten bergen voor onze klanten.
- De eekhoorn is razendsnel (rennen, klimmen, klauteren), wij zorgen voor een snelle reactie en levering.
- Een eekhoorn houdt van de natuur, woont in het bos & zoekt nootjes. Dit verwijst naar onze milieuvriendelijke verpakkingen, die met het nootje aangeduid staan op onze webshop.
- Dit diertje legt een wintervoorraad aan, wij hebben een ruime voorraad standaard producten zodat je als klant nooit meer zonder zit.
- Eekhoorntjes maken een stevig winternest > wij leveren stevige verpakkingen die zorgen dat jouw product goed wordt bewaard, warm blijft en niet wordt beschadigd.
- En last but not least, in onze bedrijfstuin wonen ook twee eekhoorntjes!

Onze pioniers


Pionier in eco-friendly verpakkingen


Vandaag: vooruitstrevende aanbieder van duurzame verpakkingen

Vandaag gaan we verder met enkel de naam Biopack, als vooruitstrevende aanbieder van verpakkingen. Meer dan drie kwart van onze omzet halen wij intussen uit bio verpakkingen. Onze baseline is smart in packaging, slim in verpakken. We staan garant voor een heldere, eerlijke en realistische communicatie. 

We blijven een 100% West-Vlaams familiebedrijf, waar intussen de tweede generatie met veel passie het bedrijf verder uitbouwt. Gwendoline en haar man, Stijn, zijn super trots op ons enthousiaste en klantvriendelijke Biopack team.

Op vlak van duurzame verpakkingen hebben wij veel noten op onze zang.

Biopack in een notendop

  • Breed gamma
  • Grote voorraad
  • Snel leverbaar
  • Versterkt jouw groen en duurzaam imago

Onze waarden

Wij zijn een Belgisch familiebedrijf en houden van persoonlijk contact. We ontvangen onze klanten graag in ons inspiratiecentrum. Wij staan voor een open en eerlijke communicatie, geen green-washing. Vooruitstrevend zijn we in onze voortdurende zoektocht naar innovaties om het gamma te verrijken. Groen: milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen zijn vanaf de oprichting van ons bedrijf ons stokpaardje. Realistisch: we beseffen dat enkel eco-friendly verpakkingen vaak nog niet kunnen, soms door technische redenen of omdat het economisch nog niet haalbaar is en helpen graag in de keuze. We zijn een partner van onze klant en willen dan ook samen bouwen aan een partnership op lange termijn.

Klantgericht
We staan voor een kwalitatief en kostenbewust aanbod, telkens met focus op jouw behoeften als klant.

Vooruitstrevend
We houden de markt nauwlettend in de gaten en kiezen bewust voor innovatie, creativiteit en continue uitbreiding van ons assortiment. Met vanzelfsprekend een sterke focus op ecologie.

Totaaloplossing
Jouw one-stop-shop met een uitgebreid aanbod en een oplossing voor elke vraag.

Op zoek naar iets specifieks?
Wij verpakken jouw verhaal

Blauw-groen verpakken

We onderscheiden ons door onze blauw-groene visie: economisch verantwoord streven naar een ecologische verpakking. We beseffen dat het gebruik van uitsluitend ecologische verpakkingen vaak nog niet mogelijk is. Nog niet voor alle verpakkingen bestaat immers al een haalbaar en betaalbaar groen alternatief.
Een 100% ecologische verpakking is composteerbaar, gerecycleerd of herbruikbaar.

Biopack biedt een totaaloplossing.
Onze webshop vertaalt onze visie van blauw-groen verpakken en onze groene ecologische verpakkingen herken je aan het groene nootje.

Gwendoline, één van de twee bestuurders van Biopack. 


Kijk even binnen in ons inspiratiecentrum