Producten van naturesse® klimaatneutraal!

naturesse® is hét merk voor duurzame disposables en verpakkingen dat werd ontwikkeld door het Zwitserse Pacovis AG. Deze speler behoort tot de grootste importeurs van biobased en composteerbaar wegwerpservies en verpakkingen van Europa.

De natuur op haar best!

De producten van naturesse zijn naast 100% natuurlijk, 100% plasticvrij, 100% biologisch afbreekbaar nu ook 100% klimaatneutraal. Dit wordt gerealiseerd door enkel natuurlijke en snel hernieuwbare grondstoffen te gebruiken én alle relevante uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 te compenseren.

 

Biopack: officiële naturesse® verdeler in België

Reeds meer dan 15 jaar is Biopack is de trotse en exclusieve verdeler van naturesse® producten op de Belgische markt. Biopack is dé verpakkingsspecialist met een sterke focus op biobased verpakkingen. En als naturesse België kennen we de wensen en behoeften van de Belgische markt als geen ander. Op deze manier kunnen we jou optimaal adviseren en kan ook jíj je producten in 100% klimaatneutrale verpakkingen verpakken!

 

Compensatie en reductie van CO2-uitstoot

Het produceren van klimaatneutrale producten is echter een zeer ambitieuze doelstelling. Hiertoe wordt de CO2-uitstoot eerst volledig in kaart gebracht en vervolgens volledig gecompenseerd. Om alle uitstoot afkomstig van naturesse® producten te compenseren - van het telen van de grondstoffen tot de productie en het transport - ondersteunt naturesse erkende klimaatbeschermingsprojecten.

Naast het feit dat de CO2-compensatie erg belangrijk is voor het behoud van het milieu dragen deze projecten ook bij aan de UN Sustainable Development Goals. Iedereen kan bovendien op elk moment raadplegen hoeveel CO2-uitstoot naturesse heeft gecompenseerd via het officiële ClimatePartner certificaat. Je kan het certificaat downloaden via de ClimatePartner pagina en meer lezen over de ondersteunde projecten.

 Schema-naturesse-klimaatneutraal

 En ook jij kan je steentje bijdragen! Wanneer je naturesse® producten koopt, steun je dus onrechtstreeks onderstaande projecten én het klimaat.


Klimaatbeschermingsprojecten

Rijst en water – Madhya Pradesh

Naar schatting gebruikt de rijstteelt zo'n 24 tot 30% van de wereldwijde zoetwatervoorraad. De helft van de wereldbevolking beschouwt rijst immers als basisvoedsel en de vraag zal naar verwachting alleen maar groeien. India heeft meer rijstteeltgebieden dan elk ander land maar kampt tegelijkertijd met een ernstig watertekort.

Het project in Madhya Pradesh in India helpt zo'n 70.000 boeren hun teelttechnieken te veranderen. In plaats van het continu onder water zetten van de rijstvelden, zijn de boeren via een innovatieve en duurzame methode nu in staat de rijstvelden gecontroleerd en met tussenposen onder water te zetten. Gedurende het rijstseizoen resulteert dit in een reductie van de uitstoot van broeikasgassen tot wel 50% ten opzichte van conventionele technieken.

De projecten bevorderen de ontwikkeling en toepassing van nieuwe landbouwpraktijken zoals het verminderen van het gebruik van kunstmest, het verbeteren van het waterbeheer en irrigatie, het planten en oogsten van gewassen. Tevens bevorderen ze de landbouwproductiviteit wat dan weer resulteert in een hogere levensstandaard van de lokale boeren.
Meer informatie over dit project vind je hier.

 

 

Bossen – Bagepalli regio

Bossen behoren niet alleen tot de belangrijkste CO2-reservoirs van de planeet, ze herbergen ook een enorme verscheidenheid aan diersoorten en vormen een essentiële levensbasis voor alle mensen. In de voorbije decennia is de door bossen bedekte oppervlakte van de aarde echter aanzienlijk geslonken als gevolg van de toenemende bebouwing, intensief landbouwgebruik en grondstofwinning.

De  productiviteit van de grond in de Bagepalli regio in India is zeer laag als gevolg van de schaarse watervoorraden en de slechte bodemgesteldheid voor de landbouw. Het land behoort toe aan de armste boeren en landarbeiders in de regio, die van het bewerken van dit land moeten leven.

Het project ondersteunt 1.296 boerenfamilies uit 155 dorpen bij het beheer en de herbebossing van hun land. Zij planten mango, cashew, zilvereik, tamarinde, jamun en andere zaailingen. Door het bebossen van nieuwe of het herbebossen van aangetaste gebieden met snelgroeiende soorten vergroot de capaciteit om CO2 op te slaan aanzienlijk.
Meer informatie over dit project vind je hier.