Hoe maak je je viswinkel groener?
Ecologische verpakking!

Een viswinkel heeft veel verpakking nodig. Hoe kun je de milieu-impact van deze verpakking verminderen? Kies voor milieuvriendelijke verpakkingen!
In deze blog helpen wij u om uw verpakkingen te vervangen door geschikte en milieuvriendelijke alternatieven.

Composteerbare zeevruchtenschotels

Deze revolutionaire zeevruchtenschotels van suikerriet zijn sterk, robuust, zeer gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk!

Onze suikerrietschalen zijn gemaakt van een afvalstroom van de suikerrietproductie. Bij de winning van suiker uit suikerriet ontstaan grote hoeveelheden restvezels, die suikerrietbagasse worden genoemd. Vroeger verbrandde men bagasse op het land. Tegenwoordig maken we er borden, schalen en kommen van!

U kunt suikerrietverpakkingen in uw eigen tuin composteren. Suikerrietverpakkingen worden binnen 90 dagen biologisch afgebroken op een composthoop.

Composteerbare folie

Visverpakkingen zijn vaak gemaakt van plastic folie, wat niet erg milieuvriendelijk is. Gelukkig is er een eenvoudige manier om het gebruik van plastic te verminderen: gebruik papier met een Materbi-coating.

Materbi is een biologisch afbreekbaar plastic gemaakt van zetmeel en plantaardige oliën. Het kan worden gebruikt als coating op papier, waardoor het een duurzaam alternatief is voor plastic folie. De Materbi-coating kan ook worden gecombineerd met andere biologisch afbreekbare materialen, zoals cellulose, om volledig composteerbare verpakkingen te creëren. Door papier met Materbi Coating te gebruiken als verpakkingsmateriaal voor vis, kunnen we plastic afval verminderen en het milieu beschermen. Papier is net zo functioneel als plastic, maar zonder de negatieve effecten op het milieu.

Ecologische menubakjes

Menubakken zijn vaak gemaakt van plastic of aluminium, maar gelukkig zijn er milieuvriendelijkere opties. Onze menubakken van suikerriet zijn een alternatief. Suikerriet is een snelgroeiend gewas dat na de oogst snel kan worden vervangen, waardoor het een hernieuwbare grondstof is. Het gebruik van suikerriet als grondstof voor menubakken is daarom een duurzamere keuze dan plastic of aluminium. Een ander voordeel van suikerriet is dat het zeer goed bestand is tegen hitte en kou. Dit betekent dat u menubakken van suikerriet veilig kunt gebruiken in de oven, magnetron en vriezer. Daardoor zijn ze net zo handig als plastic of aluminium, maar met een veel kleinere ecologische voetafdruk.

Menubakken van suikerriet zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook stijlvol en modern. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en voegen een vleugje elegantie toe aan de presentatie van voedsel. Als u een viswinkel hebt en duurzamer wilt zijn, overweeg dan om over te schakelen op menubakken van suikerriet. Het is een kleine verandering die een groot verschil kan maken voor het milieu en het welzijn van onze planeet. Kortom, ze zijn duurzaam, veelzijdig en geven een prachtige uitstraling aan de presentatie van voedsel. Probeer ze en maak een verschil voor onze planeet!

Uitgelicht voor jou

Om je groene imago te stimuleren moet je niet alleen zeggen maar ook doen! Het is belangrijk dat je merk consistent is en dat je je niet groener voordoet dan dat je bent. Milieubewust handelen heeft veel voordelen.

Potjes in rPET

rPET staat voor gerecycled polyethyleentereftalaat, wat betekent dat het materiaal is gemaakt van gerecycled plastic. Dit maakt het een duurzaam alternatief voor traditionele plastic trays.

Het gebruik van rPET-trays heeft verschillende voordelen. Ten eerste vermindert het de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt, omdat het gemaakt is van gerecyclede materialen. Dit draagt bij tot een schoner en gezonder milieu. Daarnaast zorgt het gebruik van rPET voor minder CO2-uitstoot dan het gebruik van nieuw plastic, omdat er minder energie nodig is om het gerecyclede materiaal te produceren. Een ander voordeel van rPET containers is dat ze net zo functioneel zijn als traditionele plastic containers. Ze zijn lekvrij en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken van voedsel en andere producten. Bovendien zijn rPET-verpakkingen recyclebaar, wat betekent dat ze na gebruik opnieuw kunnen worden verwerkt tot nieuwe producten.

Wist u dat u bij ons ronde rPET potten kunt bedrukken met uw logo voor een professionele uitstraling en een duurzame verpakking?

Herbruikbare koelelementen en koeltassen

Heb je al overwogen om herbruikbare koeltassen en koelelementen aan je vaste klanten te geven? Je kunt deze items ook verkopen om klanten te stimuleren ze terug mee te brengen. Door dit te doen, kun je de hoeveelheid afval die je bedrijf produceert verminderen en tegelijkertijd je klanten een duurzamer alternatief bieden. Je kunt zelfs overwegen om de koeltassen te bedrukken met je logo om je zichtbaarheid in de buurt te vergroten.

 

 

Op zoek naar iets specifieks?
Wij verpakken jouw verhaal

Shop alles voor de vishandel