Gekoeld verzenden
Kies de juiste verpakking

In 3 stappen naar een coole verzending!

De warme lente- en hete zomerdagen komen er weer aan en dit laat ons niet koud! Er zijn ook steeds meer hittegolven en temperaturen swingen tijdens transport snel de pan uit. Bereid je dus optimaal voor, je vlees hoeft namelijk nog niet gebakken te zijn vóór het op de barbecue terechtkomt.

Blijf niet met gebakken peren zitten en zorg voor een koele verzending in plaats van een verkoolde verzending.

 


Stap 1 - De juiste verpakking

EPS kisten

Elke verzending start bij het verpakken van je product. Onze EPS kisten of isomodozen zijn ideaal voor het gekoeld verzenden van producten. Ze worden gemaakt van geëxpandeerd polystyreen en zijn goed isolerend. Licht, maar sterk en stevig! Je product is dus niet alleen beschermd tegen grote temperatuurverschillen, maar ook tegen schokken. Verder beschermen ze je product ook tegen vocht en UV-straling, en zijn ze herbruikbaar.

De EPS kisten zijn zorgvuldig af te sluiten met een passend deksel in EPS. Doordat zowel de binnen- als buitenmaten van de kisten zijn weergegeven, is het makkelijk om een passende kartonnen doos te selecteren voor het verzenden.

Wist je dat we dozen op maat hebben waar de EPS kisten perfect inpassen? 

Gemetalliseerde noppenfolie

Deze isothermische bubbelfolie is een veelzijdig product. Je kan het gebruiken om de binnenkant van een doos mee te bekleden of er gewoon je product mee omwikkelen. De plastic luchtkussenfolie is gelamineerd met een laag aluminium. Hierdoor wordt de folie reflecterend en biedt het een goede thermische isolatie. De talloze luchtkussens vangen schokken en trillingen op. De folie is bovendien waterdicht en beschermt je producten tegen vocht.

 Laat die bubbels maar knallen! 


Stap 2 - Koelelementen: welke kies je?

Gelpack

Gelpacks bestaan uit een gel verpakt in een lekvrije LDPE (Low Density Polyethyleen) folie. In onbevroren toestand zijn de zakjes flexibel, bij bevriezing worden de gelpacks hard en vormvast. Het is dus belangrijk dat je de gelpacks netjes in de vriezer legt zodat ze niet in een rare of onhandige vorm bevriezen en bijgevolg goed in de verzendverpakking passen.

Hard koelelement

Wie aan een koelelement denkt, heeft waarschijnlijk meteen het blauwe blokje voor ogen dat thuis in de diepvries ligt en meereist in de koelbox naar het strand of de camping. Hét onmisbare attribuut voor de frigoboxtoerist (of -terrorist?). 
Het omhulsel is gemaakt van HDPE (High Density Polyethyleen), dit is een sterk en stevig plastic dat 100% recycleerbaar is. De koelelementen blijven steeds hard en zijn vormvast.

Het aantal koelelementen of gelpacks hangt af van de duur waarbij de producten bewaard moeten worden.
Het kan ook aangewezen zijn een vel noppenfolie tussen de producten aan te brengen zodat ze niet aan elkaar vastvriezen.


Stap 3 - Een koele ontvangst

Verzendetiketten

Informeer je klanten op een simpele, maar doeltreffende manier. Verzendetiketten trekken meteen de aandacht en zetten aan tot voorzichtigheid tijdens de behandeling van de producten of bieden de nodige instructies voor wat er na levering dient te gebeuren. 
Een etiket met bv. 'keep away from heat' geeft duidelijk aan dat het product het best bewaard wordt in een koele ruimte.

Bedrukte tape

Of p(l)ak het anders aan en bedruk onze tape met jouw logo en/of gepaste boodschap. Zo weten je klanten niet alleen meteen van wie de verzending komt, maar ook wat er mee moet gebeuren. Een boodschap die blijft plakken!
De tape zorgt meteen ook voor een extra goede afsluiting van je pakket.

 

Ontmoet Jeroen,
onze coole expert
in verzendverpakkingen

Hoe kouder, hoe beter? Een verhitte discussie!

Het lijkt enigszins logisch: hoe kouder het koelelement, hoe beter om gekoeld te verzenden.
Maar dit klopt helemaal niet!

De temperatuuropslag van een koelelement is namelijk het hoogst rond het smelt- en stolpunt. Dit is de temperatuur waarop de koelgel van fase verandert en dus vloeibaar wordt. Gedurende deze hele faseverandering blijft de temperatuur namelijk constant. Pas nadien zal de temperatuur verder stijgen. Denk maar aan een ijsblokje, dit blijft ook bij een hogere omgevingstemperatuur 0 graden totdat het volledig gesmolten is. Wil je dat jouw product gedurende transport rond de 0°C blijft? Kies dan ook voor een temperatuurelement met een smelt- en stolpunt rond deze temperatuur. 

Een passende doos

Wist je dat we ook kartonnen dozen op maat hebben waar de EPS kisten perfect in passen? Zo verzend je optimaal je gekoelde producten, want de doos biedt nóg een extra beschermlaag.

Je hoeft zeker niet lang te zoeken naar de juiste doos. Op onze webshop is aan elke EPS kist de passende doos gelinkt. Selecteer de juiste isomodoos en kijk onder 'Bestel deze producten in combinatie met ...' en bestel in enkele muisklikken je ideale verpakkingen!

 


Veelgestelde vragen over gekoeld transport
Vraag & antwoord

Om de kwaliteit van gekoeld vlees te behouden, is het aan te raden om bij verzending een temperatuur tussen 3 en 5 °C aan te houden. Op deze temperaturen behoudt het vlees namelijk het best zijn kwaliteit. Door de kwaliteit van het vlees te behouden, kan de consument beschermd worden tegen mogelijke gezondheidsrisico's.

We adviseren om chocolade gekoeld te verzenden, omdat dit de beste manier is om de chocolade in optimale staat te houden. Chocolade gedijt het best bij temperaturen onder de 25 graden Celsius. Als de omgevingstemperatuur hoger is, kan de chocolade licht smelten en zijn vorm verliezen.

Sommige producten kunnen perfect via de gewone koerierdienst verzonden worden, verpakkingen voor gekoelde producten zijn gemaakt van materialen met een isolerende werking, waardoor ze de producten op een constante temperatuur kunnen houden. Door koelelementen aan de verpakking toe te voegen, kunnen producten tijdens het transport op de gewenste temperatuur blijven, zonder dat hier een hele koelwagen voor nodig is. Met behulp van gekoelde verpakkingen kunnen bovendien verschillende producten gezamenlijk worden geleverd, zonder dat ze elkaars kwaliteit beïnvloeden.

Bij het gekoeld verzenden van verse producten wordt vaak gebruik gemaakt van EPS dozen, ook wel bekend als piepschuim isolatie dozen. Dit type doos levert goede resultaten op als het gaat om het handhaven van de gewenste temperatuur.

Niet zeker van de kwaliteit? Speel op zeker en vraag een sample pakket aan.

Koop hier alles om gekoeld te verzenden