Duurzaamheid troef!
We spelen onze troefkaart uit!

Beloofd is beloofd

Biopack engageert zich om de verpakkingswereld nog duurzamer en milieubewuster te maken. En we houden ons aan deze belofte!  Er wordt steeds meer ingezet op het gebruik van gerecycleerde materialen in verpakkingen. Hierdoor dragen we ons steentje bij aan de circulaire economie en de vermindering van de CO2-uitstoot.

(Eco)logisch, toch?

Polyurethaan, het is tijd om te gaan…

De schuimvellen uit polyurethaan werden vervangen door beschermvellen gemaakt uit 100% gerecycleerd én opnieuw recycleerbaar textiel. Deze vellen zijn gemaakt op basis van natuurlijke expanderende watten en beschermen het oppervlak van je producten.

Troeven:

1) Herbruikbaar (neemt zijn oorspronkelijke vorm weer aan)
2) Antistatisch & niet schurend
3) Goede schokabsorptie & scheurweerstand

Toppertjes!

Onze afdekfolies voor palletten bestaan nu uit 50% gerecycleerd LDPE.

De topsheets zijn voorgesneden hoezen op rol voor het afdekken van palletten of beschermen van toestellen of oppervlaktes tegen regen, stof en vervuiling.

Troeven:

1) Makkelijk in gebruik
2) Afdekvellen op rol
3) Recycleerbaar

 

Noot aan advies? Ontmoet Jeroen,
onze expert in verzendverpakkingen

Op maat verpakt!

Onze klassieke buisfolies werden vervangen door buisfolies gemaakt uit 50% of 100% gerecycleerd LDPE. Verpak al je producten snel en efficiënt in zakjes op maat met behulp van een sealapparaat en een afroller. De buisfolies zijn beschikbaar in 3 verschillende kwaliteiten:
- 50 micron: voor lichte producten
- 100 micron: voor schurende, scherpe & zware producten
- 150 micron: voor zeer zware of scherpe producten

Troeven:

1) Snel & eenvoudig
2) Thermisch sealbaar
3) Verschillende kwaliteiten

Tip

Welke breedte van buisfolie heb je nodig om je product te verpakken?
- Rond voorwerp: de diameter van het voorwerp maal 1,6
- Rechthoekig voorwerp: tel de breedte en de hoogte van het voorwerp bij elkaar op. 
Zowel voor ronde als rechthoekige voorwerpen voorzie je best nog een klein beetje extra ruimte om de producten makkelijker in de buisfolie te plaatsen.

Veilig verzenden

Het polyurethaan schuim in de schuifdozen en plooidozen werden vervangen door 100% gerecycleerd PET schuim.
Deze schuimverpakkingen zijn ideaal voor het verpakken van delicate en breekbare producten zoals glaswerk, elektronica,… De witte mousse omsluit het product volledig voor een perfecte bescherming en houdt het product op zijn plaats tijdens transport.

Troeven:

1) FSC® gecertificeerd karton
2) Kras- & schokbestendig
3) (Drie)dubbele bescherming door een schuimbuffer en verschillende lagen karton

Tip

Hoe kiest je het passende formaat van schuimstofdoos? Tel 3 cm bij de afmetingen (lengte, breedte en hoogte) van het product dat je wenst te versturen. Alle weergegeven afmetingen zijn buitenmaten van de dozen: Lengte x Breedte x Hoogte.

Niet zeker van de kwaliteit? Speel op zeker en vraag een sample pakket aan.

Shop deze duurzame verpakkingen hier

Veelgestelde vragen over opvulmateriaal
Vraag & antwoord

Opvulmaterialen dienen als een onmisbare buffer tegen schokken. Deze lichte, maar uiterst krachtige materialen bieden robuuste bescherming voor jouw waardevolle producten, waardoor ze ongeschonden en in optimale staat op hun bestemming aankomen. Met onze ecologische opvulmaterialen hoef je je geen zorgen te maken over bewegende producten. Ze zorgen ervoor dat alles stevig op zijn plaats blijft, zodat je met vol vertrouwen kunt verzenden, in de wetenschap dat jouw producten veilig en stabiel blijven gedurende het gehele logistieke proces.

Papier is een uitstekende keuze als milieuvriendelijk opvulmateriaal. Naast de kosteneffectiviteit biedt het de voordelen van het veilig op zijn plaats houden van je producten in de verpakking. Door papier te gebruiken als opvulmateriaal draag je bovendien bij aan duurzaamheid, omdat het een zeer milieuvriendelijke optie is.

Zorg voor extra bescherming van je pakket door gebruik te maken van beschermend kaftpapier of milieuvriendelijke opvulchips. Het is raadzaam om zware voorwerpen niet samen met lichtere en/of breekbare items te verpakken om schade te voorkomen.

Onze ecologische opvulchips lossen op in water en composteren zowel in de composthoop als in de grond. Ze geven geen gevaarlijke gassen vrij bij verbranding.