Wat kan je doen om jouw groen imago te boosten?
Geen woorden, maar daden

De laatste jaren werken meer en meer bedrijven aan hun groene imago. Er zijn steeds meer milieubewuste consumenten die een goed gevoel krijgen door milieubewust te handelen. Een goede duurzame branding biedt hen voordeel en zorgt zo voor een positieve merkervaring.

Om je groene imago te stimuleren moet je niet alleen zeggen maar ook doen! Het is belangrijk dat je merk consistent is en dat je je niet groener voordoet dan dat je bent. Milieubewust handelen heeft veel voordelen. Zo kan een milieubewust keuze een positieve merkassociatie creëren en ook goed zijn voor je portemonnee!

 

Stroomgebruik

Door de energieconsumptie van je bedrijf te beperken bespaar je kosten op de energie factuur en druk je indirecte CO2 productie. Duurzame investeringen zijn vaak aftrekbaar én betalen zichzelf meestal terug op termijn.
Wat kan je doen om stroomgebruik te drukken?

  • Laat geen lichten branden
  • Laat geen apparaten  draaien die niet hoeven te draaien
  • Stel airconditioning goed af
  • Stap over op groene energie of genereer zelf groene energie

Kies voor recycleerbare verpakkingen. Wist je dat je je lege koffiebeker kan recycleren bij papier en karton?

Herman, expert in ecologie, wetgeving en bekers. 

Klimaatcompensatie

Als eerste probeer je de CO2 uitstoot te onderdrukken. Maar het is bijna niet mogelijk om geen (indirecte) CO2 uitstoot te hebben. Ter compensatie van de CO2 die jouw bedrijf uitstoot kan je investeren in de aanplanting van bomen. Bomen kunnen die CO2 weer uit de lucht halen. Als je alle CO2 uitstoot compenseert, kan je jezelf zelfs CO2 neutraal noemen!

Maak gebruik van duurzame materialen

Alles wat je met je bedrijf aankoopt heeft een impact op het milieu. Sta even stil bij welke materialen/ ingrediënten jouw bedrijf nodig heeft. Van het papier in de printer tot de producten die je verkoopt. Wat kan groener? Kijk naar bedrijven met groene labels en leer over de verschillende soorten materialen. Wil je jouw verpakkingsmateriaal vervangen door ecologische alternatieven? Dan ben je bij Biopack aan het juiste adres!

Laat het zien!

Een groen bedrijf verdient een groen imago! Toon de klant waar je mee bezig bent. Doe je een groene investering? Deel dit dan even op sociale media. Maak het gebruik van jouw ecologische keuzes, als groene materialen, duidelijk voor de klant. Zo kan de milieubewuste consument zich identificeren met jouw merk!

Milieubewuste klanten delen ook graag hun milieubewuste keuzes, het is dus in jouw voordeel om echt als groen bedrijf naar voor te komen!

Samen duurzaam?
Maak een afspraak
Wat doet Biopack?
Beter voor de natuur

Bedrijfsfietsen 

Biopack investeerde in elektrische bedrijfsfietsen. Deze fietsen stellen meer collega's in staat om de auto thuis te laten staan en op een duurzamere manier naar het werk te komen, zonder zelf een e-bike te hoeven aanschaffen. Op deze manier draagt Biopack bij aan een groenere toekomst en vermindert het bedrijf zijn ecologische voetafdruk.

Verwarming graadje minder

We hebben allemaal een heerlijk dikke fleece trui zo kan de verwarming op onze bureau een graadje lager. 

Gefilterd drinkwater

Over het ganse gebouw beschikken we over gefilterd water, zo hoeven we geen flessen water te transporteren. 

Zonnepanelen

Daarnaast heeft Biopack ook op andere manieren geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo liggen er zonnepanelen op het gebouw, waardoor er gebruik kan worden gemaakt van groene energie. 

Door deze investeringen in duurzaamheid toont Biopack aan dat het bedrijf zich bewust is van de impact die het heeft op het milieu en dat het er alles aan doet om deze impact te verminderen. Biopack zet daarmee niet alleen in op een groenere toekomst, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving voor iedereen.

Exclusieve verdeler op de Belgische markt

Naturesse® is hét merk voor duurzame disposables en verpakkingen dat werd ontwikkeld door het Zwitserse Pacovis AG. De producten van naturesse zijn naast 100% natuurlijk, 100% plasticvrij, 100% biologisch afbreekbaar nu ook 100% klimaatneutraal. 

Dit wordt gerealiseerd door enkel natuurlijke en snel hernieuwbare grondstoffen te gebruiken én alle relevante uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 te compenseren. Dit doet naturesse door eerst de CO2 uitstoot in kaart te brengen, vervolgens te verminderen en ten slotte te compenseren. Hiervoor steunen ze klimaatbeschermingsprojecten. 

Reduce

Persoonlijk advies van onze verpakkingscoach met de juiste verpakkingsoplossing 

Reuse

Via ons dochterbedrijf Cup Concept Belgium bieden wij ook herbruikbare bekers & catering materiaal aan 

Recycle

Breed assortiment aan gerecycleerde, recycleerbare en composteerbare artikelen.